Shit, wat was het heerlijk weer, de laatste dagen van februari. En dan is het ineens maart, en blijft het zonnetje steken achter de wolken. Maart. We kunnen nog wat verwachten de komende weken 😉

Maart roert zijn staart.
Je staart roeren. Dat betekent zoveel als: het kan nog alle kanten op. Het kan mooi weer worden, maar het kan ook nog gaan stormen.

Als we dat naar ons eigen leven vertalen, dan doen wij vaak hetzelfde. Wij mensen roeren ook af en toe onze staart. Soms loopt alles op rolletjes en voelen we ons heerlijk. En soms stormt het in ons leven. En nu zou je kunnen zeggen: “Ja maar… dat heb je toch niet zelf in de hand?” Nee, soms niet. Maar meestal wel. Je hebt die figuurlijke zonneschijn, regen en storm veel meer in de hand dan je denkt. Want hoe je je voelt, heeft direct te maken met hoe je denkt. Je gedachten, gedachtepatronen en ‘overall’ mindset bepalen je emoties. En daaruit komt je gedrag voort. Dus die dingen die je doet, maar ook de dingen die je juist niet doet.

Het mooie is, dat wij mensen in staat zijn om onze gedachten te kiezen. Ja, je leest het goed. Je kunt je gedachten kiezen. Als mens ben je in staat om ‘boven jezelf uit te stijgen’ en – als je negatieve gedachten hebt – te kiezen voor positieve. Dat de meest mensen dat niet doen, is wat anders. En trouwens, dat komt vooral omdat ze niet gelóven dat ze dat kunnen. Of – nog waarschijnlijker- omdat ze er nooit bij stil hebben gestaan dát ze dat vermogen hebben.

 

Dit vermogen kun je ook betrekken op je leefstijl, en de keuzes die je daarin voor jezelf maakt. In mijn programma Afvallen zonder Dieet.NU gaat het daar grotendeels over. Je leert daarin om, met behulp van je mindset, een andere leefstijl te creëren. En het mooie is: het gaat eigenlijk over veel meer dan dat. Deelnemers aan mijn programma merken gaandeweg hoe waardevol dit is. Ze beginnen met een doel – afvallen en op gewicht blijven – en bereiken dat veelal ook. Maar niet alleen dat. Ze worden er ook een mooier, bewuster mens van. Waarom? Omdat ze ook leren om baas te worden over hun eigen gedachtenpatronen. Ze leren om hun gevoelens aan te gaan, in plaats van ze ‘weg te eten’. Ze leren om zichzelf te ‘managen’. En dat is zoveel meer waard, dan alleen het afvallen en op gewicht blijven. Dat maakt dat je evenwichtig in het leven kunt staan, meer rust ervaart, minder heftige emoties ervaart en niet meer telkens wegvlucht voor je gevoelens, bijvoorbeeld door ze te dempen met eten. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ik geef regelmatig een gratis masterclass ‘Beheers je gedachten, beheers je gewicht’. Hierin leer ik je

– waaróm een dieet niet werkt (en dat dat ge-jojo dus niet aan jou ligt)
– hoe je op een gezonde manier kunt afvallen én op gewicht kunt blijven
– hoe je een persoonlijke, fijne relatie met eten krijgt (die helemaal bij jou past)
– dat ook jij kunt leven zonder stress rondom eten

De bijeenkomst is online via Zoom. Wil je meedoen? Meld je dan aan op deze pagina, dan ontvang je de link om in te loggen.