Heel Holland wandelt. Zo leek het vanmiddag tenminste, in het bos. Wat een drukte! Geweldig natuurlijk, dat zoveel mensen de tijd nemen om te ontstressen. Want dat is letterlijk wat je doet – door te wandelen (lekker in beweging) en dan ook nog eens in de natuur (want die geeft rust)!

Wist je dat wandelen in de natuur helpt tegen chronische stress, depressie en angst?
Psychische aandoeningen laten zich er in ieder geval niet mee voeden, zeg maar 😊

 

Uit onderzoek blijkt dat de natuur je hersenstructuur kan beïnvloeden. Stedelingen in dichtbevolkte gebieden piekeren en malen meer, kunnen zich minder goed concentreren en focussen. Mensen die in groene(re) omgeving wonen ervaren meer geluk en gezondheid.

 

Dit wist je waarschijnlijk allang. Toch is het goed om nog eens te horen. Laat mij je stok achter de deur maar zijn, om er vaker op uit te trekken. Het levert je meer focus en productiviteit op. En op den duur zelfs een gelukkiger leven. Geen tijd? Fout excuus… en ook dat wist je zelf ook allang 😉

 

Oké, mocht je écht beperkt zijn in je mogelijkheden (tijd, mobiliteit of anderszins), dan is er altijd nog een alternatief. Wanneer je regelmatig naar foto’s of filmpjes van een natuurlijke, groene omgeving kijkt, zorgt dat ook al voor ontstressing. Het geeft letterlijk rust en een gevoel even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.

 

Dussss, wat let je nog?

 

Enkele praktische tips:

  • Geniet ook bewust van het groen in je huis, tuin of op kantoor!

  • Zoek minimaal 3 keer per week een bos of park op voor een lekkere wandeling. Neem waar wat het met je doet.

  • Loop, fiets of rij eens via een omweg (door het groen!) naar je plek van bestemming

  • Kies op je computer een bureaubladachtergrond met een ‘groene foto’

  • National Geographic! Fantastische, inspirerende docu’s (en zeker niet saai!)

  • Hang een poster of kunst aan de muur met een groene afbeelding

 

 

P.s. die 2 kids zijn inderdaad van mij 🙂