Vannacht moest ik mijn middelste dochter ophalen van een gala. Georganiseerd door de middelbare school voor alle leerlingen uit 5 VWO. Dat betekent dus: geen alcohol, “slappe carnavalsmuziek” en docenten die om je heen dralen. En eindtijd 12 uur.

Voor de duidelijkheid: pubers van die leeftijd zijn “beter” gewend. Als ouder wil je helemaal niet weten hoeveel mixdrankjes er elk weekend doorheen gaan, laat staan wat er achter de schermen nog meer gebeurt. Als je ze de volgende ochtend in comatoestand in hun bed terugvindt, voel je je altijd weer lichtelijk opgelucht en dankbaar 😊

Het ergste van dit gala was echter nog niet eens de organisatie. Het waren de hakken. Want onder de galajurk (een dag van tevoren in een ‘echte winkel’ gescoord omdat de online bestelde, goedkope versie uit China nog steeds niet binnen was) moesten natuurlijk hoge hakken. En die had ze niet. Voor die van mams haalde ze haar neus op (niet eens gepast) maar gelukkig bood de schoenengigant last-minute uitkomst. Tien centimeter. Nog nooit op pumps gelopen, maar dit deed mevrouw wel even. Dacht ze.

Toen ik haar vannacht ophaalde sleepte de prachtige jurk over de grond, want die tien centimeter extra had ze niet lang volgehouden. Had ik al voorspeld, maar oké, zelf ervaren hè 😉

Bewust-zijn

Als mens laten we ons nogal eens overrulen door alles wat “moet”. We voldoen vaak aan de regels en verwachtingen van anderen. “Zo hoort het”. Tuurlijk, mijn dochter wilde niet buiten de boot vallen en moest ook naar dat gala, al was het maar voor de mooie foto. En onder zo’n jurk draag je nou eenmaal geen Nikes. Maar enige voorbereiding was wel handig geweest. Oké, is meestal geen sterke eigenschap van pubers, maar toch. Laten we hopen dat – als ze ooit gaat trouwen – ze haar hakken dan van tevoren inloopt. En haar trouwjurk niet een dag van tevoren ergens vandaan moet toveren.

Dit is wat ik bij cliënten ook vaak zie. Door alle hectiek van het dagelijks leven – werk, kinderen, sociale verplichtingen – zetten ze zichzelf steeds op de laatste plaats. Ze vinden dat ze iets ‘moeten’ met hun leefstijl en hun gewicht, maar “het schiet er steeds bij in”. Waardoor ze last minute nog even een opdracht doen bijvoorbeeld.

Dat is dus het eerste waar je aan te werken hebt, als je de keuze gemaakt hebt óm überhaupt aan jezelf te gaan werken. Zelfliefde, zelfwaardering: jezelf op de eerste plaats zetten. Want als je dat niet doet, blijf je doen wat je altijd deed. En zul je dus ook krijgen wat je altijd kreeg…

Op zaterdagochtend 7 mei start ik een pilot (noem het een ‘proeftraining’) vanuit mijn programma Afvallen zonder Dieet.NU. Daarin ga ik een nieuwe techniek verwerken, namelijk Quantum Connection Hypnose Technique, ontwikkeld door Roy Martina. Zie foto 😊.

Deze techniek helpt je – vanuit je onderbewustzijn – je te verbinden met het quantumveld en je hogere zelf. Waardoor je veel makkelijker je doelen (zoals afvallen) kunt bereiken. Vaag? Nope. Ik leg daar een stevige basis voor, die bovendien wetenschappelijk is onderbouwd. Zelf ben ik, als universitair geschoolde, namelijk ook kritisch en rationeel.

 

Op zondagavond 24 april geef ik een online informatiebijeenkomst over dit onderwerp en de pilot. Je kunt je hier opgeven.
N.b.: gisteren heb ik hierover al een mailing verstuurd en een blog gepost vanuit Afvallen zonder Dieet.NU, je vindt hem hier. Heb je interesse in deelname aan deze pilot, stuur me dan een mail. Op korte termijn volgt meer informatie!