De afgelopen tijd is er veel gebeurd. En dan heb ik het nog niet eens over wat er allemaal in de wereld gaande is: lockdowns, Oekraïne, boerenprotesten…
Ook ik heb niet stilgezeten. Ik ben mezelf en mijn praktijk blijvend aan het ontwikkelen. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor mijn klanten. Voor jou dus!! Vandaar dat ik je er graag over vertel.

By the way, afgelopen week ben ik verschenen op de lokale omroep: Omroep Walraven. De video over mij en mijn praktijk staat ook online, klik hier.

Afvallen zonder Dieet.NU

Vorig jaar heb ik mijn programma gelanceerd: Afvallen zonder Dieet.NU
Dit programma staat op een aparte website: www.afvallenzonderdieet.nu

Waarom apart? Omdat dit mijn “core business” is. Een fantastisch, zeer effectief programma waarmee je kunt afvallen én op gewicht blijft. Niet door (weer) te gaan diëten, maar door het grondig aan te pakken. Het gaat om je mindset, je emoties en van daaruit je gedrag. Alleen maar focussen op eten/ niet eten en bewegen, is namelijk niet voldoende. Je leefstijl aanpassen gaat veel verder, als je tenminste échte verandering wilt. In dit programma zetten we in op het omzetten van beperkende overtuigingen en andere blokkades, o.m. via hypnosetechnieken.

Ik bied dit programma zowel als individueel traject (1-op-1) aan, alsook in een groep. Ik ben voornemens in september een nieuwe groep te starten, bij voldoende deelnemers. Mocht je interesse hebben, let me know. En mocht je mijn gratis e-book nog niet hebben – ontvang die dan gratis. Je komt dan overigens automatisch op de mailinglist van Afvallen zonder Dieet.NU, zodat ik je regelmatig een liefdevolle ‘kick-ass’ kan geven. Doe ik graag. 😊

Wist je trouwens dat je sinds kort ook mijn podcast kunt beluisteren? Het is de Afvallen en Mindset Podcast; elke week krijg je een nieuwe aflevering over een bepaald thema. Uiteraard, over afvallen en je gedachten, overtuigingen, emoties en gedrag. Ik geef je praktische handvatten waarmee je zelf aan de slag kan. Je vindt de podcast op Spotify, Google Podcast en Apple podcast, klik op de buttons hieronder.

CooL

Dan het CooL-programma. Begin dit jaar startte ik mijn negende groep. De tiende zou eind maart starten, maar heb ik uiteindelijk geschrapt. Evengoed start ik deze groep in september alsnog, mogelijk de laatste. Waarom? Ik leg het je uit.
CooL is een mooi programma voor mensen die aan hun leefstijl willen werken. Als ze écht willen veranderen en voldoende gemotiveerd zijn, kunnen ze er veel uithalen. In de praktijk merk ik echter, dat CooL voor de meeste deelnemers niet voldoende is. Dat is logisch, want: A) de groepsbijeenkomsten zijn niet heel erg frequent en er zit weinig persoonlijke coaching in; B) het gaat vooral over leefstijl-onderwerpen (voeding, beweging, slaap, stress) en minder over mindset – wat het állerbelangrijkste is (!) en C) de meeste deelnemers hebben een dieet-verleden en blijven daar min of meer toch nog in hangen. Ook al weten ze dat dat niet werkt, “je moet toch iets”. Waarbij ik als coach te weinig tijd en mogelijkheden heb om iemand daaruit te helpen.

Dit was overigens voor mij de belangrijkste reden om Afvallen zonder Dieet.NU te starten. Want als iemand aan die dieet-modus vasthoudt, dan biedt ook CooL slechts een tijdelijk resultaat. Waardoor hij of zij nóg verder van huis is.. en ikzelf er ook geen energie van krijg.
Of ik ná september nog een nieuwe groep start, durf ik nu nog niet te zeggen.

Wat ben ik nou eigenlijk?

In mijn praktijk Vitale Waarden werk ik als Leefstijlcoach / Vitaliteitscoach, Mindsetcoach en Holistisch therapeut. In de video op Omroep Walraven (ca. 9 minuten) leg ik dat ook uit.

Echter: ‘coach’ (of bijv. specifiek: leefstijlcoach) is geen beschermd beroep. Iedereen zou zich zo kunnen noemen, en dat gebeurt helaas ook heel veel. Daarom is iemands professionele achtergrond ook heel belangrijk. Wat heeft iemand in huis, qua diploma’s, kennis en ervaring?

Zelf ben ik – naast mijn rol als coach – bestuurslid van de BLCN: de Beroepsvereniging van Leefstijlcoaches. Onze leden hebben allemaal een HBO-opleiding genoten en zijn dus gecertificeerde coaches. Zelf ben ik daarnaast o.m. lid van de NOBCO, wat eveneens kwaliteit garandeert. Overigens profiteer ik ook van mijn universitaire opleidingen (communicatiewetenschappen en deels psychologie). Hier vind je meer over mijn professionele achtergrond. En hier over mijn persoonlijke achtergrond, want ik ben behoorlijk ervaringsdeskundig. Genoeg in huis dus om mijn klanten te kunnen helpen naar hun fijne, slanke(re) lijf en een leven zonder ‘gedoe’ met eten. Next level dus!!