Zie jij stiekem ook op tegen de feestdagen? Ben je net goed bezig, lukt het je ein-de-lijk om al die verleidingen te weerstaan… komt kerst om de hoek kijken. En als het alleen kerst was… helaas. Want na het over-de-top familiediner zijn daar nog de ‘restjes’ van kerst (je weet wel, die bomvolle koelkast), én alle suikerbommen uit kerstpakketten en afgeprijsde lekkernijen uit de supermarkten, die plaats moeten maken voor oliebollen en appelflappen. En kon je díe al laten liggen, staat er op straat wel een kraam waarvan de onweerstaanbare geur je op een kilometer afstand al tegemoet komt.

Dát dus.

Maar even een omdenker. Die paar dagen aan het eind van het jaar… is dát werkelijk de periode waarin al het opgebouwde afgebroken wordt? Waarin alle zorgvuldig verloren kilo’s in één klap er weer bij komen? En waarna je dus weer he-le-maal opnieuw mag gaan beginnen? Think again!

Eén van mijn cliënten verwoordde het doeltreffend: “Het gebeurt niet tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst. Right. Het gaat om bewustwording, om je leefstijl, om je leefpatroon. Die ene week per jaar ‘ff wat losser’ is geen ramp, als je je die overige 51 weken wél “gedraagt”. Alleen zijn veel van ons geneigd om de feestdagen als excuus te gebruiken voor die overtollige kilo’s.

Hoe het ook bij jou zit, wát je wel of niet gaat eten en wélke excuses je al dan gebruikt: ik wens je superfijne feestdagen. Tot in 2022!!