“Onze grootste angst is niet dat we niet genoeg zijn.
Onze grootste angst is dat we over een grenzeloze macht beschikken.”

Marianne Williamson

Ja, ik schrijf een boek. Een persoonlijk, spiritueel én praktisch boek.
Een boek dat al 48 jaar gerijpt heeft. Of misschien zelfs wel langer.
Een boek waarvoor ik jouw steun vraag.
Maar eerst even wat informatie vooraf…

In mijn dagelijks leven begeleid ik mensen met overgewicht naar hun gewenste gewicht en een gezonde leefstijl. Velen van hen hebben al heel veel geprobeerd en weten inmiddels dat het volgen van diëten of regels (adviezen) niet helpen. Daarom heet mijn programma ook ‘Afvallen zonder dieet.NU’. In dit programma werk je aan je mindset: verandering van gedachten, gedachtenpatronen en onderliggende overtuigingen, die een shift in je gedrag blokkeren.

Bij vrijwel iedereen staat er echter nog veel meer in de weg. We dragen immers allemaal onze problemen, ervaringen en belemmerende patronen met ons mee. En niet alleen die van ons; ook die van o.m. ouders en voorouders rusten op ons, evenals culturele en karmische ballast. Onze rugzak is vaak vol, erg vol. Voller dan we ons realiseren, omdat de hiervoor genoemde belasting meestal grotendeels onbewust is. Oftewel: we realiseren ons niet dat we zoveel met ons meezeulen en ons daardoor laten belemmeren om ‘te worden wie we werkelijk zijn’. Terwijl we in potentie de mogelijkheid hebben om in onze grootsheid te stappen en te transformeren. We ZIJN groots. Alleen zien en geloven we het zelf (nog) niet. Daardoor staan we niet zelf aan het stuur. Vaak blijven we maar – uit angst – ‘doen wat we altijd deden’. Met als gevolg dat we ook steeds ‘krijgen wat we altijd kregen’. Niet alleen op het gebied van gewicht en leefstijl…

Angst weerhoudt ons mensen ervan om te zijn wie we werkelijk zijn. We houden onszelf klein – vaak een leven lang. Is dit nodig? Nee. Als je je realiseert – écht realiseert – hoe powerful je in wezen bent, dat je verbonden bent met de Goddelijke Bron; dat je een Goddelijke vonk hebt, ja zelfs bént! En daarmee de keuze hebt om die vonk ook te léven, uit te dragen, door te geven en een toonbeeld van Liefde te zijn. Als je je overgeeft – écht overgeeft – aan die oneindige Bron, in plaats van steeds krampachtig vecht tegen ongewenste gevoelens en situaties, dan verandert alles. Dan kom je in de flow. Dan heb je je eigen unieke, diepe wijsheid ontdekt.

In mijn boek neem ik je mee, aan de hand van mijn eigen levensverhaal én ervaringen van vele anderen, naar een oneindige wijsheid. Een diepe, allesomvattende Bron. Noem haar God, het universum of het quantumveld, dat maakt niet uit. Het gaat om de verbinding. Wanneer je verbonden bent met deze Bron, leef je vanuit flow. Ik laat je zien dat je je leven radicaal kunt transformeren, zelfs als je gevoelsmatig emotioneel aan de grond zit.
Met behulp van verkregen inzichten, doorleefde emoties, nieuwe quantum hypnose technieken en steun van onder meer Roy Martina en Robert Bridgeman, neem ik je mee naar een nieuwe werkelijkheid. Jouw zelf gecreëerde werkelijkheid, waarin jij aan het stuur van je leven staat. Niet vanuit krampachtige wilskracht, maar vanuit overgave.

Wil jij mij financieel steunen bij
de ontwikkeling van mijn boek?

Heel graag! In mijn eentje ga ik het namelijk niet redden. Als dank neem ik je naam op in mijn boek, als je dat wilt uiteraard. Daarnaast houd ik je graag, gedurende het schrijfproces, op de hoogte.


Bekijk hier de doneer-opties


Na verschijning van mijn boek lever ik graag een tegenprestatie, bijvoorbeeld
in de vorm van een boekpresentatie. Laat me weten wat je wensen zijn!

Volledig aan het stuur van je eigen leven staan. Niet vanuit verkrampte wilskracht, maar vanuit overgave. In de erkenning dat je een spiritueel wezen bent met een menselijke ervaring, in plaats van een mens met ‘zo nu en dan eens’ een spirituele ervaring. In de wetenschap dat het leven je waardevolle lessen geeft, die je mag aannemen om verder te groeien. Om je rol op deze aarde en je missie te vervullen. Vanuit de kennis dat niets ‘zomaar’ gebeurt en dat je dus ook geen slachtoffer bent van andere mensen of omstandigheden. Wanneer je je realiseert dat je in feite een creator bent, groots mag denken en via trial en error mag worden wie je werkelijk bent… dan verandert alles.

“If you can dream it, you can do it.”

Walt Disney

Alles waar je al over fantaseert, droomt en naar verlangt – dat IS er al. Simpelweg omdat je het anders nooit zou kunnen bedenken. Het probleem is echter dat we vaak dénken dat dingen niet mogelijk, of onbereikbaar zijn. Dat zien we immers vaak om ons heen; het is onze ervaring. En dat is precies wat ons gevangen houdt in ons bekrompen denkwereldje. We zitten vast in een vicieuze cirkel van negatieve gedachten, gevoelens en emoties. Van onmacht, frustratie, boosheid, angst – noem maar op. Daardoor doen we steeds hetzelfde, al lijkt het vaak nét een beetje anders. Ik noem dat ‘in de oude soep blijven roeren’. Veel mensen doen dat hun hele leven lang. En zelf heb ik het ook lang gedaan. Tot ik mijn eigen patronen doorzag. Niet door hulp van psychologen of andere “professionals”, maar door me te verbinden met de oneindige Wijsheid. Die Bron, die oneindig groter is dan wij en die alle wijsheid bevat. Toen ik daarop leerde afstemmen en me eraan overgaf, begon mijn leven te veranderen op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

 

Wat wij mensen met onze kritische, rationele brein kunnen bedenken, is niets in vergelijking met de oneindige mogelijkheden die ontstaan, wanneer we ons onderbewustzijn afstemmen op het quantumveld. Het duurde even voordat ik, als universitair geschoolde vrouw, deze waarheid durfde te omarmen. Immers, in deze wereld leren we te geloven wat we zien en wat we (dus) kunnen bewijzen. De échte waarheid is echter precies andersom. Het is niet ‘eerst zien, dan geloven’, maar ‘eerst geloven, en dan zien’.

Ook mijn leven ging niet over rozen

 

Heb ik makkelijk praten? Zeker niet. In mijn boek neem ik je, deels aan de hand van mijn eigen ervaringen, mee in de meest waardevolle inzichten die je maar kunt krijgen. Dat doe ik niet om te vertellen hoe “zwaar” mijn leven was, of om te klagen, genoegdoening of begrip te krijgen. Niets van dat alles. Ik gebruik de voorbeelden uit mijn leven omdat die voor de hand liggend en illustratief zijn voor wat andere mensen – in meer of mindere mate en bovendien altijd weer totaal anders – ook ervaren. En het belangrijkste: ik heb ze getransformeerd. Geen enkel probleem is onoplosbaar. Geen enkel trauma is te “zwaar” om te kunnen veranderen. Bovendien bestaat er geen hiërarchie in problemen. Mijn ervaringen zijn niet heftiger of minder erg dan die van een ander. Uiteindelijk gaat het om de lessen die je eruit leert. Het is de betekenis die wij aan herinneringen, ervaringen en emoties geven, die het voor ons al dan niet “draaglijk” maakt. Wij zijn zelf in the lead.

Ik ben ervan overtuigd dat je op je bordje krijgt wat je toekomt en wat je (dus) ook kunt dragen. Het is immers je eigen keuze geweest. Niets is voor niets. Wij zijn in deze wereld gekomen om te leren, en om ons te ontwikkelen als spiritueel wezen. Het levenspad dat wij zelf hebben uitgekozen; de mensen en situaties die daarbij het meest helpend zijn, zijn tot onze beschikking gekomen.
Om daar het beste van te maken, for the good of all, is een fantastische uitdaging en een bijzondere ervaring. Iedere dag opnieuw.

Zelf gecreëerde doornstruiken

 

Nog niet zo lang geleden voelde mijn leven als één grote tegenslag. Tot dan toe waren de leidende thema’s vooral negatief geweest. In mijn jeugd ervoer ik veel angst, die – zoals ik later ontdekte – rechtstreeks voortkwam uit mijn Joodse achtergrond en het karma dat daarop rustte. In mijn tienerjaren ontwikkelde ik een eetstoornis, waardoor ik in de greep van “professionals” kwam, met nog meer ellende tot gevolg. Problematiek waar ik zó aan vasthield, dat het niet alleen mijn schoolcarrière, maar vooral ook mijn sociale ontwikkeling in de weg stond. Tijdens mijn studie aan de universiteit had ik geen contact met studiegenoten, of hooguit om aantekeningen te kopiëren als ik weer eens colleges had gemist. Toen ik rond mijn 25ste me durfde te gaan openstellen voor een relatie, was het opkomende internet een zegen, want ik leefde onder een glazen koepel. De relatie waar ik uiteindelijk in belandde was – bijna als vanzelfsprekend – geen gezonde. Drank, drugs en destructief gedrag voerden steeds meer de boventoon, waardoor ik – vijftien jaar later en inmiddels drie kinderen rijker – genoodzaakt was om, in hun belang, te gaan scheiden. Door eigen toedoen belandde ik vervolgens in een rechtszaak. In mijn naïviteit, gedreven door mijn gevoel van rechtvaardigheid als diepe kernwaarde, dacht ik dat daar te kunnen vinden. Ik ontdekte echter al snel dat het ‘rechtssysteem’ niets met rchtvaardigheid van doen heeft. Het ‘Recht’ gaat niet over recht, maar over het geoorloofd verdraaien van feiten en weglaten van oorzaken. Het is het spel van de hardste schreeuwers en beste leugenaars. Het is de driedimensionale, ordinaire wereld van ego, macht, schuld, verwijten, leugens, haat en bewijsdrang.
Ik had me daarin mee laten trekken, voelde me verloren en in de steek gelaten. Niet alleen door mijn eerste echtgenoot en het aardse “rechtssysteem”; het was veel groter dan dat. Ik voelde me in de steek gelaten door de wereld, door de mensheid. Het gevoel ‘er niet bij te horen’ en ‘er niet te mogen zijn’ wat ik mijn hele leven al met me meedroeg, werd uitermate versterkt door deze gebeurtenissen.

De periode die volgde kenmerkte mijn spirituele ontwaking. Hoewel ik als kind een traditioneel katholieke opvoeding had genoten en acht jaar van mijn leven in een religieus centrum had gewoond, was ik het ‘lijntje met boven’ door alle teleurstellingen in mijn leven volledig kwijtgeraakt. Mijn gedachten waren overwegend negatief, en daarmee ook mijn emoties, gevoelens en gedrag. De bewustwording van de mogelijkheid om dat zélf te veranderen, was een eerste, belangrijke stap. Daarna volgden er vele.

Een belangrijke doorbraak volgde tijdens een retraite bij Robert Bridgeman in Zuid-Frankrijk. Vanuit mijn opleiding familieopstellingen was ik al goed bekend met de invloed van familie en het familiesysteem op individuen, en daarmee op situaties, keuzes en gedragspatronen. Tot vele generaties terug werken ervaringen van voorouders en culturen door. Maar dit was het wéten. Ik wíst dat de familiegeschiedenis van mijn moeder, als Joodse oorlogswees, mijn leven beïnvloedde. Niet voor niets had ik altijd zoveel connectie gevoeld met mijn oma, die in Auschwitz was vermoord. Ik praatte met haar, droeg een foto van haar met mijn moeder als peuter op de arm, altijd bij me. In een voorlichtingsproject vertelde ik haar verhaal regelmatig aan basisschool leerlingen. Ik droeg zelfs haar naam… Waarom ik, als derde kind in het gezin en één van de drie dochters?

Dat zielen doorleven, terugkeren en – wanneer hun leven hier op aarde traumatisch eindigt – niet geheel toevallig hun ‘oude dierbaren’ opzoeken om iets goed of af te maken, klinkt logisch. Maar na een intens pijnlijke hypnosesessie waarin ik de laatste uren van mijn oma beleefde, om daarna terug te keren in mijn eigen jeugd en diezelfde onmetelijke zwaarte voelde ‘hier niet te mogen zijn’, begreep ik het. Vanuit een allesomvattend perspectief doorzag ik de de nauwe band met mijn moeder en alle gebeurtenissen en ‘toevalligheden’ tot dan toe. Er rustte een karma op mij. En het was mijn opdracht in dit leven om dat karma om te buigen.

Inzicht in wie je bent en waar je vandaan komt is essentieel om toegang te krijgen tot je diepere lagen en je missie.
Bewustwording en ‘bewust-zijn’ is een basisvoorwaarde om werkelijk te kunnen transformeren, en die keuze te kunnen maken. Om de angel te kunnen halen uit de trauma’s en uitdagingen in het leven, die je weerhouden van verandering en groei.

Bewustzijn van jouw diepere wezen is nodig om te zien wat de wérkelijke reden is van je ervaringen; dat je die zelf gecreëerd hebt – en waaróm. Om te kunnen begrijpen – écht begrijpen – en vandaaruit te kunnen vergeven. Jezelf, omwille van wat je anderen hebt aangedaan. En anderen: al diegenen die jou pijn hebben gedaan. Opdat je je bewust wordt van die Goddelijke vonk die je hebt en die je bent. Opdat je mag worden wie je werkelijk bent en mag stappen in je grootsheid. Vanuit Liefde.

Dank voor je financiële steun!

Als dank neem ik je naam op in mijn boek, als je dat wilt uiteraard. Daarnaast houd ik je graag, gedurende het schrijfproces, op de hoogte.

Na verschijning van mijn boek lever ik graag een tegenprestatie, bijvoorbeeld in de vorm van een boekpresentatie. Laat me weten wat je wensen zijn!