Reviews

Mijn huisarts had me geadviseerd om een leefstijlcoach te zoeken omdat ik moest afvallen vanwege de diabetes en omdat ik gewrichtspijn had. Ik had eerst gewoon gegoogeld en verschillende leefstijlcoaches gevonden en met elkaar vergeleken. Ik koos voor Eleonoor, omdat haar website me wel aansprak. Het gaf me een goed gevoel dat ze integraal werkt en dus naar álles kijkt, in plaats van alleen naar de diabetes en mijn gewicht. En in het eerste gesprek zei ze al dat het niet alleen om mijn gewicht gaat, maar ook om andere dingen. Bijvoorbeeld waarom het steeds maar niet lukte om af te vallen en ik toch telkens weer ging eten als ik niet lekker in m’n vel zat. Dat dat óók een reden had, en dat we dat zouden gaan onderzoeken. Dat vond ik echt heel fijn en eigenlijk ook best wel een opluchting. Want daarvóór kreeg ik altijd alleen maar kritiek op mijn gewicht of ik kreeg te horen wat ik allemaal niet goed deed. Ik voelde me daardoor altijd best wel schuldig dat ik te dik was en daar schaamde ik me ook voor. Maar Eleonoor gaf me meteen al het gevoel dat ik er gewoon mag zíjn, en dat het geen kwestie is van schuld.
Tijdens de sessies gingen we inderdaad met van alles aan de slag en de nadruk lag in het begin eigenlijk helemaal niet op mijn gewicht. Ik vond de oefeningen heel fijn en ook de thuisopdrachten hielpen me enorm. Ik werd me steeds bewuster van mijn lijf en ging zelfs voelen wanneer ik gewoon genoeg gegeten had en ik dus niets meer hoefde…. En naar dat gevoel kon ik ook nog luisteren! Dat had ik heel lang niet gehad! Vooral de opstellingen hebben me heel veel gebracht. Ik zag bepaalde patronen die ik van huis uit had meegekregen, maar die eigenlijk niet van mij waren…. Wow, wat een eyeopener was dat! Ik kon daardoor ook veel meer rust vinden. Voorheen holde ik mezelf altijd voorbij, maar vanaf die tijd lukte het me steeds vaker om vanuit een soort helicopterview naar mezelf te kijken. En dan te zeggen: “stop!”.
Ik zou Eleonoor vooral aanbevelen bij mensen met overgewicht en een negatief zelfbeeld of een minderwaardigheidscomplex.

Annet

Via een workshop die je voor de vrijwilligersacademie zou gaan geven, ben ik bij jou gekomen. Ik zocht een coach en kennissen hadden al verschillende namen genoemd. Maar daar had ik geen gevoel bij. Ik ben echt een gevoelsmens en ga er ook altijd van uit dat het op mijn pad komt. Toen ik jouw website bezocht, werd ik geraakt door je verhaal over jezelf. Ik dacht: ‘Als jij je op deze manier bloot durft te geven, dan ben jij de coach die ik zoek. Dit is het moment.’
Vaak ervaar ik dat coaches “het allemaal voor elkaar hebben”, maar jij durfde jezelf, je eigen kwetsbaarheid en raakbaarheid, echt te laten zien. Ik dacht: ‘Wauw, zij lijkt wel een mens!’
Jouw coaching helpt mij en geeft mij vertrouwen ‘dat het er is voor mij’. Ik vind het leven nog steeds soms zinloos. Maar jij helpt mij kijken, je helpt mij voelen en ik heb er vertrouwen in dat het gaat komen. Er is eigenlijk elke keer wel iets waarvan ik denk ‘yes!’. Toen we bijvoorbeeld een oefening deden en ik heel erg in mijn ratio zat, en jij aan mij vroeg: ‘Kun jij loslaten?’. En ik dacht: ‘Ja, dat kan ik, want dat heb ik vaker gedaan!’. Ik voel me ook nooit veroordeeld en zelfs heel erg gesteund.
Ik zou jouw coaching zeker aan anderen aanbevelen, maar niet aan iedereen. Ik heb bijvoorbeeld een vriendin die écht bij de kladden gegrepen moet worden. Die zou minder effect hebben bij jouw aanpak. Je mag dus af en toe wel wat steviger zijn!

M.K.

Ik heb met Eleonoor een aantal hele fijne gesprekken gehad, waarmee ze me echt liet zien dat ik eigenlijk in een kringetje aan het draaien was. Ik pakte de dingen steeds niet echt aan of ik deed juist de verkeerde dingen waardoor ik steeds ‘achter mijn eigen staart aan holde’ (zo zei ze dat tenminste haha). Tijdens de gesprekken heb ik veel inzicht gekregen in mijn gedrag en het gevolg daarvan en kreeg ik advies over hoe ik de dingen juist beter aan zou kunnen pakken. Eleonoor zei nooit dat ik iets móest doen maar liet de verantwoordelijkheid altijd bij de ander (mij dus) zoals het hoort.

Kelly

Eleonoor is supereerlijk en kan, soms met de nodige humor, lekker ‘prikken’. Au! Maar wel een goede au, want het zette me wel aan het denken. En me verschuilen achter 1001 redenen om iets niet te doen, daar trapte ze niet in. Bedankt Eleonoor, ik zit weer op de goede weg!

Wilma

Fijne vrouw met veel eigen ervaringen, maar ze zal nooit zeggen dat het “dus” zo moet. Ze leert je vooral om veel meer naar jezelf te luisteren. En dat had ik echt nodig want ik was mezelf behoorlijk kwijtgeraakt. Iedereen wist altijd wat goed voor mij was en dat had ik ook altijd serieus genomen, maar daardoor was het dus ergens ook fout gegaan. Tijdens de training heb ik door de verschillende oefeningen heldere inzichten gekregen waar we in de coachgesprekken verder op zijn ingegaan. Alles bij elkaar echt heel waardevol en ik heb er dan ook absoluut geen spijt van! Ik kan haar echt aanbevelen.

Manon

Tijdens de coachsessies was Eleonoor altijd een en al luisterend oor en zei hele rake dingen. Ze confronteerde me met mijn underdog position gedrag die voortkwam uit mijn jeugd waarin ik ook altijd gepest werd. Ik moest echt zelf dingen veranderen omdat ik het eigenlijk gewoon zelf in stand hield, zonder dat ik het zelf door had. Dankzij de inzichten die ze mij gegeven heeft ben ik enorm geholpen. Ook de oefeningen waren heel leerzaam. Nu weer even zelf en over een paar maanden kom ik weer terug!

Anoniempje

Eleonoor is een hele fijne coach die me enorm geholpen heeft. Bij de eerste sessie gaf ze me wel een schop onder m’n kont (niet echt hoor) en dat was ook nodig. Ik was al heel lang keuzes voor me uit aan het schuiven. Maar niet kiezen is ook een keuze, zei ze. En door me met de verdere gevolgen daarvan te confronteren, werd ik goed wakker geschud. Want dat wilde ik natuurlijk ook niet. Ik heb geleerd om heel erg te kijken naar waar mijn kwaliteiten liggen, en wat ik zelf nou echt wilde. Het ideale plaatje, zeg maar. Nou hoeft het van mij echt niet perfect te zijn en dat kan ook niet, maar ik weet nu wel dat ik daar aardig dicht bij in de buurt aan het komen ben. Ik volg nu veel meer mijn hart en probeer te doen wat bij me past en het is zo ontzettend mooi om te zien dat je dan echt groeit als mens! En dat je dan ook veel beter met tegenslagen om kan gaan. Ik raad Eleonoor echt aan als coach.

Berdine

Laat mij ook jou leren weer zin te krijgen in je dagelijkse leven!

Ik kom graag met je in contact. Dat mag op jouw manier: per e-mail, telefoon, skype of ‘live’ in mijn praktijk. Een eerste Waardengesprek (kennismakingsgesprek) van 30 à 40 minuten is geheel gratis en vrijblijvend, dus zonder verdere verplichtingen. Vanuit jouw vraag en behoeften kijken we dan samen of er een wederzijdse klik is – en zo ja, hóe ik jou het beste kan helpen.

Via onderstaande button laat je je gegevens bij mij achter en neem ik vervolgens contact met je op voor een afspraak. Dat doe ik binnen 24 uur, op de door jou gewenste manier.

Gratis Waardengesprek